jueves, 22 de mayo de 2014

EL MILLOR DESTÍ DE LES TEVES VACANCES



És la seu del govern central de Rússia, establert al Kremlin de Moscou, i és també el principal centre cultural, amb l'Acadèmia de Ciències de Rússia, les acadèmies de medicina, de pedagogia, d'agricultura, d'art i d'arquitectura, amb un gran nombre d'instituts d'investigació i de centres d'ensenyament superior i, sobretot, amb la universitat, que porta el nom del científic Mikhaïl Lomonósov. Hi ha també nombroses biblioteques, entre les quals es destaca la Biblioteca Estatal de Rússia, la més gran del món, que aplega fons antigament esparsos en altres biblioteques.

Moscou és rica en museus i galeries i en teatres, el més cèlebre dels quals és el Bolxoi.

El 1980 fou seu dels Jocs Olímpics.
Entre els llocs més famosos de Moscou es troben el Kremlin, la fortalesa dels tsars. En ell es troben diversos palaus com el gran palau; a més hi ha diverses esglésies com la de l'Anunciació o la d'Iván el Gran (Ivan III de Rússia). Vorejant tots els edificis estan la muralla, que inclou les torres del Kremlin.


Moscou hi ha moltes esglésies i monestirs, tot i que se n'han perdut a causa de les demolicions dels soviètics. La galeria nacional d'art Tretiakov és el més important de Moscou, gràcies, en part, a la seva col·lecció d'art prerevolucionari rus
è A

No hay comentarios:

Publicar un comentario